Home

Homofoon homoniem

Homofoon (woord) - Wikipedi

Het verschil tussen homofonen en homoniemen bestaat slechts daarin, dat homoniemen wél tot dezelfde woordsoort behoren en in het Nederlands meestal ook hetzelfde worden gespeld. Zowel homofonie als homonymie dienen goed te worden onderscheiden van polysemie Wat is het verschil tussen homoniem en homofoon? In de taalkunde is een homoniem een van een groep woorden die dezelfde spelling en dezelfde uitspraak delen, maar verschillende betekenissen hebben. Dit gebeurt meestal omdat de twee woorden een verschillende oorsprong hebben. De staat van het zijn van een homoniem wordt hom genoemd.

Homoniem en homofoon zijn twee termen die betrekking hebben op spelling en uitspraak en die een verschil laten zien tussen beide. Ze zijn overigens niet uitwisselbaar. Homofonen zijn woorden met dezelfde uitspraak, maar met verschillende spellingen en betekenissen Homofonen zijn woorden die dezelfde uitspraak hebben, maar hebben verschillende spellings en betekenissen. Aan de andere kant zijn homoniemen woorden die hetzelfde geluid hebben en tegelijkertijd hebben ze dezelfde spelling. Dit is een belangrijk verschil tussen homoniem en homofoon Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien en hetzelfde klinken, maar een verschillende betekenis hebben. Bijvoorbeeld bank (om op te zitten) en bank (als geldinstelling). Daarnaast bestaan er homofonen: woorden die hetzelfde klinken, maar verschillend worden geschreven. Bijvoorbeeld hart en hard Wat is het verschil tussen homoniem en homofoon? In de taalkunde is een homoniem een van een groep woorden die dezelfde spelling en dezelfde uitspraak hebben, maar verschillende betekenissen hebben. Dit gebeurt meestal omdat de twee woorden een verschillende oorsprong hebben. De staat van homoniem zijn heet hom.

https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/homoniem Homofonen zijn woorden met dezelfde klankopbouw maar met een verschillende schrijfwijze: bijvoorbeeld rouw en rauw of slap en slab. Homografen zijn woorden met dezelfde schrijfwijze maar met een verschillende uitspraak (door klemtoonverschil): bijvoorbeeld bedelen of kantelen Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien, maar een verschillende betekenis hebben.. Homofonen zijn woorden die hetzelfde klinken, maar anders worden geschreven.Homofonen hebben ook een verschillende betekenis. Om deze taalonderdelen extra te oefenen heb ik kaartjes gemaakt met homoniemen en homofonen de verschillen tussen homofonen, homografen en homoniemen. homofonen: Een woord dat je hetzelfde schrijft, maar een andere betekenis heeft. homoniemen: Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde.. Homoniem vs Homofoon . Homoniem en homofoon zijn twee termen die betrekking hebben op spelling en uitspraak die een verschil tussen hen tonen. Ze zijn niet uitwisselbaar voor die kwestie. Homofonen zijn woorden die dezelfde uitspraak hebben, maar hebben verschillende spellings en betekenissen Homofoon is de benaming voor woorden of zinnen die hetzelfde klinken, maar toch een andere betekenis hebben. Een paar voorbeelden zijn: licht/ligt, bereiden/berijden en rat/rad. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere woorden die een homofoon zijn

Toelichting. Homofonen zijn woorden die hetzelfde klinken maar die je anders schrijft. Er zijn in het Nederlands vrij veel van deze woorden omdat we bijvoorbeeld de ei en ij hebben en ook de ou en au. Werkwoorden. Er zijn ook homofone werkwoorden. Twee werkwoorden die hetzelfde klinken maar wat anders betekenen Homoniemen (homofonen) Selecteer het juiste woord. Homoniem zijn woorden die er hetzelfde uitzien of klinken (homofoon) maar een verschillende betekenis hebben. De eerste woorden van een zin hebben geen hoofdletter! 1 Homofoon is de benaming voor woorden of zinnen die hetzelfde klinken, maar toch een andere betekenis hebben. Een paar voorbeelden zijn: licht/ligt, bereiden/berijden en rat/rad.Natuurlijk zijn er nog veel meer andere woorden die een homofoon zijn. Homofoon betekent: hetzelfde klinkend.Er kan dus miscommunicatie door staan.. Het begrip 'homofoon' lijkt wel een beetje op Valse vrienden (False. Homoniem zijn woorden die er hetzelfde uitzien of klinken (homofoon) maar een verschillende betekenis hebben. De eerste woorden van een zin hebben geen hoofdletter! 1. Hij heeft het. baadt baat eis gelach gelag hard hart ijs leiden leidt lijden lijdt mail meel peiler pijler pond pont wei wij. op de juiste plaats Hieronder volgt het rijtje met homoniemen. Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien, maar verschillen in betekenis. arm: lichaamsdeel / niet rijk deken: kleed / geestelijke draagbaar: gedragen kunnende worden / brancard gerecht: rechtbank / maaltijd graven: spitten / adellijke personen griep: meertandige mestvork / influenza kater: dier / naweeën van een drinkgelag kop:

Synoniem – bijlesnederlands

Homografen is zowel een homograaf als een homoniem en na hun overlijden krijg je het homofone (niet het bijna homofone homofobe) homograven. Homografen, homoniemen en homofonen zijn voor Meneer D een bron van veel taalhumor. Homofoon zijn woorden die hetzelfde klinken, maar die je niet hetzelfde schrijft. B.v. kou - kauw; lijden - leiden; nog - noch; speld Een homoniem en homofoon zijn redelijk vergelijkbaar concepten, maar met een aantal zeer belangrijke verschillen tussen de twee. Beide termen hebben de wortel homo-, een Griekse term die hetzelfde. Dit betekent een homoniem en homofoon zullen beide gaan met woorden die op enigerlei wijze het zelfde

Homoniem versus homofoon - verschil en vergelijking - 2021

Verschil tussen homoniem en homofoon / Woorden Het

 1. Sommige taalkundigen vatten het begrip homoniem ruimer op, en rekenen hiertoe ook de woorden en woordgroepen die dezelfde uitspraak en dezelfde spelling hebben, maar tot verschillende woordsoorten behoren, ofwel de homofonen. Volgens deze definitie zijn de volgende woordparen ook homoniemen: blijde: verouderd voor blij, bijvoeglijk naamwoor
 2. Volgens VD13 is een homoniem (znw) dat wat Onno bedoelt (hard en hart) en is 'de woordvorm *kater* homoniem' (bn.) Een homofoon is dus altijd óók een homoniem, maar andersom alleen als de woordsoort ongelijk is. Pfff. Nu maar hopen dat dat ook waar is. Dag vriendelingen, Helmi, - Toen de wasvrouw nog waste, wist zij wie ze was en hoe ze d
 3. Homoniem en homofoon zijn twee termen die betrekking hebben op spelling en uitspraak en die een verschil laten zien tussen beide. Ze zijn overigens niet uitwisselbaar. Homofonen zijn woorden met dezelfde uitspraak, maar met verschillende spellingen e. Taal - homoniemen en homofonen - Juffrouw Femk
 4. Homofone is woorde wat van mekaar verskil wat die spelling en betekenis betref, maar dieselfde klink as 'n ander woord. Byvoorbeeld, fee verwys na 'n sprokiesfiguur, terwyl vee 'n versamelnaam vir skape en beeste is, maar ook 'n werkwoord kan wees. Voorbeelde van a tot z: beul (laksman of wreedaard) en beuel (tipe blaasinstument. Uitd: Sy eie beuel blaas, sy eie roem/belangrikheid.

Verschil tussen homoniem en homofoon 2021 - Es differen

Dit werkblad over homofonen, sluit aan bij lessen rond synoniemen en homoniemen.Volgende opdrachten komen aan bod: definitie voorbeeld op zoek naar het juiste woord in de homofoon m woord dat hetzelfde wordt uitgesproken als een ander woord, maar een andere betekenis heeft; Verwante begrippen. homoniem, homograaf, homofonie; Vertalinge

Homoniem verwijst naar de woorden in het Engels die dezelfde spelling en dezelfde uitspraak hebben, maar een andere betekenis hebben. Homofoon zijn woorden in de Engelse taal met dezelfde uitspraak maar met verschillende betekenissen. Deze woorden kunnen dezelfde spelling hebben of ze kunnen verschillende schrijfwijzen hebben homofoon m woord dat hetzelfde wordt uitgesproken als een ander woord, maar een andere betekenis heeft; Verwante begrippen. homoniem, homograaf, homofoni Je las het al in de inlei­d­ing: homo­foon ís een homo­foon! Want er is een ander woord, met dezelfde klank (en spelling) dat een muziek­term is: meer­stem­mige muziek kan homo­foon, poly­foon of mono­foon zijn Homofoon Bij homofonen spreek je het woord precies hetzelfde uit, maar je schrijft het wel anders. Denk bijvoorbeeld aan het hart, maar je kunt ook hard vallen. Of wij liepen in de wei. En zij zei het tegen jou en jouw vriendin. In het Nederlands hebben we meerdere betekenissen voor een woord Homoniemen, homofonen en homografen Hier is een lijst met enkele van de meest voorkomende homoniemen, homofonen en homografen. De eerste kolom bevat homoniemen in alfabetische volgorde, terwijl de tweede en derde kolom het overeenkomstige homoniem, homofoon of homograaf vermelden, indien van toepassing

Homoniem - samenvatting. Homoniemen zijn woorden met dezelfde uitspraak maar met verschillende betekenissen, ongeacht hun spelling. Homoniem kan een homofoon of een homograaf zijn. Afbeelding met dank aan: Homograph homophone Venn diagram door Homograph_homophone_venn_diagram.png: Will Heltsleyderivativ Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien, maar in betekenis verschillen. Denk bijvoorbeeld aan een bank om op te zitten en een bank als financiële instelling. Als je je woordenschat wilt uitbreiden, is het goed om op alle betekenissen van een woord te letten

Homoniemen Onze Taa

 1. imaal 10 karakters bestaan. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Je mag slechts 1 keer.
 2. Semantiek - Betekenisrelaties: Homoniemen, homografen en homofonen. Deel 1: homonieme woorden, homografen en homofonen Introductie: verwonderen over taal: Lk schrijft het woord 'arm' op het bord. Maak mij eens een zin met het woord 'arm'. Vb: Hij is arm, want hij heeft geen geld
 3. Het is mogelijk dat een woord een homograaf of een homofoon is. Wat het woord ook mag zijn, het is per definitie ook een homoniem. Met andere woorden, homoniem is een conceptueel woord dat zowel homografen als homofonen omvat. . . . [H] omonym is slechts het verzamelnaam voor homograaf en homofoon
 4. Een homoniem. is een woord. [Eigenschap of hoedanigheid algemeen]heeft dezelfde vorm als een ander woord maar een verschillende herkomst of betekenis. [Onderscheid of tegenstelling]is onderscheiden van homofonen (bijv. hard/hart) waar de vormgelijkheid bestaat in de uitspraak of voor het gehoor en de spelling verschillend is, en van homografen.

-- Created using Powtoon -- Free sign up at http://www.powtoon.com/youtube/ -- Create animated videos and animated presentations for free. PowToon is a free to.. Het arrangement Synoniem, antoniem en homoniem is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt. Auteur Pauline Bezemer Laatst gewijzigd 2018-04-16 10:35:09 Licentie. Dit lesmateriaal is gepubliceerd. Een homofoon betekent, een woord die hetzelfde klinken maar die er anders uitzien en iets anders betekenen. Een homoniem betekent dat woorden er precies hetzelfde uitzien maar iets anders betekenen. 0 Reacties Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen

Homoniem Versus Homofoon - Verschil En Vergelijking

 1. Homoniemen Invuloefening. Vul de gaten aan met woorden uit de woordenlijst en druk daarna op 'Controleer antwoorden. Als je het woord niet kent, dan kan je op 'Hint' drukken. LET OP! Je verliest hierdoor wel punten
 2. Eén puzzelwoord gevonden voor `Homoniem` 10 letters. GELIJKNAMIG. Puzzelhulp Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Vraag het dan op `Puzzelhulp` CrosswordClues Voor wie ook wel eens in het Engels puzzelt is er nu Crossword Clues
 3. De begrippen homoniem en synoniem zijn moeilijker dan men denkt. Ik stel voor om deze drie abnormaliteiten te noemen naar de woordkant waar ze hetzelfde zijn: homofoon, homograaf en homoseem

What's the difference between Homonym and Homophone? In linguistics, a homonym is one of a group of words that share the same spelling and the same pronunciation but have different meanings. This usually happens as a result of the two words having different origins. The state of being a homonym is called hom.. homoniem. als woordenboektrefwoord: homon ie m: bn. gelijkluidend, doch verschillend van betekenis en schrijfwijze, als hart en hard, want en wand Neem kennis van de definitie van 'homofoon'. Controleer de uitspraak, synoniemen en grammatica. Bekijk de voorbeelden van gebruik 'homofoon' in het grote Nederlands corpus Homofoon is de benaming voor twee of meer woorden, zinsdelen of hele zinnen in een taal die zijn opgebouwd uit dezelfde klanken, maar verschillende betekenissen hebben. 27 relaties WAT IS EEN HOMOFOON? Het woord homofoon is afkomstig van de Griekse woorden homo (wat hetzelfde betekent) en foon (oftewel klank). Homofonen zijn woorden die (bijna) hetzelfde uitgesproken worden, maar met diverse betekenissen. In geschreven tekst kunt u ze eenvoudig herkennen door de spelling en de context waarin ze staan

Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien, maar een verschillende betekenis hebben. Zoals bal, wat een 'rond voorwerp' kan zijn én een 'dansfeest'. Je gebruikt wel een ander lidwoord: de bal tegenover het bal. Homofonen zijn woorden die op dezelfde manier worden uitgesproken maar niet hetzelfde worden geschreven. Denk aan hart en hard homoniem x-homofoon - x . 4 MvoMieke, docent Nederlands in opleiding ILS HAN, 609311, Taalbeschouwing, 2018 wat humor, dubbelzinnigheid en komische taalervaringen kunnen zorgen. Om de aandacht van de leerlingen te richten op de les die gaat komen vindt de lesstart plaats.

homofoon - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek

Homofoon, Homofonie [Grieks: gelijke klank] Compositiestijl. 1. gelijkklinkend. 2. meerstemmigheid op harmonisch gerichte basis (tegenstelling van polyfoon). Muziek waarbij één stem de melodie heeft, terwijl de anderen slechts als harmonische begeleiding fungeren Homofoon (woord) en Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo · Bekijk meer » Chinese namen. Chinese namen bestaan uit een familienaam (姓, xing, of 氏 shi, naam van de clan), die altijd als eerste wordt vermeld en een daarop volgende persoonlijke naam (名, ming). Nieuw!!: Homofoon (woord) en Chinese namen · Bekijk. > Een homofoon is een homoniem. Zelfde uitspraak, andere spelling. Zoals de > meid-mijt in de onderwerpregel. > Een ander soort homoniem is de homograaf. Zelfde spelling, verschillende > betekenis en uitspraak. Akkoord. Dit heb ik ook geleerd. Laurie Blog. Nov. 2, 2020. Lessons from Content Marketing World 2020; Oct. 28, 2020. Remote health initiatives to help minimize work-from-home stress; Oct. 23, 202

Nederlands Blok 1 - Coggle Diagram

Taal - homoniemen en homofonen - Juffrouw Femk

 1. g voor twee of meer woorden, zinsdelen of hele zinnen in een taal die zijn opgebouwd uit dezelfde klanken, maar verschillende betekenissen hebben. Uit de context moet de juiste betekenis worden afgeleid. Homofonen worden niet altijd hetzelfde geschreven en hebben - vooral in toontalen - vaak ook niet dezelfde intonatie.Verder hebben ze niet dezelfde grammaticale functie.
 2. homoniem antoniem Synoniemen zijn twee woorden die hetzelfde betekenen. Antoniemen zijn woorden die het tegengestelde betekenen. Homoniemen zijn woorden die twee betekenissen hebben. liegen jokken mooi lelijk . 000 00 . Author: Jansen Created Date
 3. 5 leermiddelen gevonden over homofoon, gedeeld door leraren en organisaties. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen
 4. homoniem o een woord dat hetzelfde wordt uitgesproken als een ander woord van dezelfde woordsoort, maar daarmee in betekenis verschilt een homofoon, homograaf, meroniem, metoniem, paroniem, synoniem, toponiem, troponiem; Vertalinge
 5. Definitions of Homoniem, synonyms, antonyms, derivatives of Homoniem, analogical dictionary of Homoniem (Dutch

Verschillen tussen homoniemen, homofonen en homografen - J&

 1. g voor twee of meer woorden, zinsdelen of hele zinnen in een taal die zijn opgebouwd uit dezelfde klanken, maar verschillende betekenissen hebben. Uit de context moet de juiste betekenis worden afgeleid. Homofonen worden niet altijd hetzelfde geschreven en hebben - vooral in toontalen - vaak ook niet dezelfde intonatie
 2. Er zijn ook twee varianten op homoniemen, namelijk homofonen en homografen. Een homofoon is een woord wat hetzelfde klinkt als een ander woord met een totaal andere betekenis, zoals: 'Hart' en 'Hard'. Een homograaf is een woord dat hetzelfde geschreven wordt maar wat anders wordt uitgesproken afhankelijk van de betekenis
 3. De leerling kan woorden spellen met homofonen. Dit zijn woorden die hetzelfde klinken, maar die met een andere letter worden geschreven. Bijvoorbeeld woorden met ei-ij, au-ou, c-k, g-ch
 4. homofoon translation in Afrikaans-English dictionary. Showing page 1. Found 0 sentences matching phrase homofoon.Found in 0 ms

Verschil tussen homoniem en homofoon - 2020 - Taa

Homofoon of homofonie kan betrekking hebben op: • taalkunde een begrip dat aangeeft dat twee woorden, hoewel hetzelfde uitgesproken, verschillend worden geschreven. (Dergelijke woorden zijn ook homoniem. woord - Homofoon is de benaming voor twee of meer woorden, zinsdelen of hele zinnen in een taal die zijn opgebouwd uit dezelfde klanken, maar verschillende betekenisse.. Homoniemen worden onderscheiden in twee verschillende soorten woorden, homofonen en homografieën; een van de soorten homoniemen is homofonen. Het zijn woorden die hetzelfde klinken, maar verschillende betekenissen hebben. 2. Alle homofonen zijn homoniemen, maar alle homoniemen zijn geen homofonen. Ze kunnen ook homografieën zijn

Argument – bijlesnederlands

Belangrijkste verschil: Homoniem verwijst naar de woorden in het Engels met dezelfde spelling en dezelfde uitspraak, maar met een andere betekenis. Homofoon zijn woorden in de Engelse taal met dezelfde uitspraak maar met verschillende betekenissen. Deze woorden kunnen dezelfde spelling hebben of ze kunnen verschillende schrijfwijzen hebben Een woord dat hetzelfde klinkt als een ander woord, maar verschilt in betekenis en spelling: wij en wei, hart en hard Homofoon is de benaming voor twee of meer woorden, zinsdelen of hele zinnen in een taal die zijn opgebouwd uit dezelfde klanken, maar verschillende betekenissen hebben. Uit de context moet de juiste betekenis worden afgeleid. Homofonen worden niet altijd hetzelfde geschreven en hebben - vooral in toontalen - vaak ook niet dezelfde intonatie

Start studying Gr 4 Homofone/homonieme oefening combo. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools Start studying blok 3 - woordenlijst reizen 2 - homoniemen, homofonen, homografen. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools Wat is een homoniem? Preview this quiz on Quizizz. Wat is een homoniem? Homoniemen en Synoniemen DRAFT. K - University grade. 57 times. Other. 70% average accuracy. 7 months ago. la_brosius_28003. 0. Save. Homofoon. Synoniem. Tags: Question 10 . SURVEY . 60 seconds

Die homofoon van fiets is viets, wat na netjiese/fikse figuur verwys. Voorbeelde. Meer voorbeelde: bod (aangebode geldsom op 'n veiling), bot (kortaf en onbeleef; ook uitspruit, gesê van plante) Homoniem, woorde wat dieselfde spelling het en dieselfde klink, maar die betekenisse verskil Het woord homofoon wordt meestal in het midden van een zin gebruikt en wordt uitgesproken zoals het klinkt. Het kan ook in meer formele contexten worden gebruikt. homoniem; Synoniemen. Synoniemen zijn woorden met vergelijkbare betekenissen die kunnen dienen als vervanging voor elkaar

Video: Betekenis Homofoon

Homofoon Leerlijn taal basisonderwijs - Gynz

Zie ook: homoniem en homo­foon. Vertel 't door! Klik om te delen op Face­book (Wordt in een nieuw ven­ster geopend) Klik om te delen met Twit­ter (Wordt in een nieuw ven­ster geopend) Klik om te delen op What­sApp (Wordt in een nieuw ven­ster geopend Woordenboeken nemen homoniemen meestal als twee verschillende woorden/lemma's op, omdat het immers twee verschillende woorden zijn. Het ANW gebruikt hiervoor vaak 'koepelartikelen' (maar niet altijd!), waar je de twee verschillende woorden kunt herkennen aan een A en een B, etc 1. homofoon a. stoep-trottoir. 2. homoniem b. bank-bank. 3. synoniem c. wij-wei Klik hier voor het antwoord op vraag 1. 2. Een dictee waarbij de woorden voorgelezen worden en de kinderen die woorden moeten noteren is een. a. visueel dictee. b. auditief. Homofoon zijn woorden die hetzelfde klinken, maar die je niet hetzelfde schrijft. B.v. kou - kauw; lijden - leiden; nog - noch; speld - spelt. Homografen zijn

Mondvol Afrikaans: Homofone & Homonieme Let wel: Hierdie is slegs 'n lisensie om die digitale produk een keer af te laai en uit te druk vir jou gebruik (persoonlik of in jou klaskamer). Moet asseblief nie die digitale aflaaisel deel met ander wat nie 'n lisensie het nie By hierdie vraag moet jy weet dat 'n homofoon dieselfde klink, maar verskillend gespel word . Die betekenis sal ook verskil. Die woord lei in bostaande sin beteken (gee aanleiding tot). 'n Moontlike antwoord: Die man ly honger. (Die man kry swaar weens gebrek aan kos.) By hierdie vrae moet jy weet wat 'n homoniem of homofoon is (J

Full colour wall chart / poster about homonyms and homophones, in Afrikaans Homonieme en Homofone . This poster gives a definition and examples of each Translation for 'homofoon' in the free Dutch-English dictionary and many other English translations homofoon m /hò:mo̽'fò:n/ ( spraokkónde ) e waord det 'tzelvendje oetgespraoke wuuert es 'n anger waord, e beteikenisversjil haet en ouch anges gesjreve wuuert ouch en oug zeen half homofone; die waere mit oetzunjering vannen toean prónt 'tzelvendje oetgespraoke, meh beteikene gans get anges

Homoniemen (homofonen) - CambiumNe

Homoniemen zijn dus het tegenovergestelde van cognaten en leden van een doublet. Voorbeelden. Het woord vorst, heerser, potentaat, is een cognaat van voorste. Een homoniem van vorst, heerser, potentaat, is vorst, temperatuur lager dan 0°C. Dit woord is etymologisch verwant aan vriezen homoniem: n two words are homonyms if they are pronounced or spelled the same way but have different meanings Types: homograaf two words are homographs if they are spelled the same way but differ in meaning (e.g. fair) homofoon two words are homophones if they are pronounced the same way but differ in meaning or spelling or both (e.g. bare and. Vertalingen van 'homofoon' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten homofoon homoniem homonymie homoseksualiteit homoseksueel Homs hond honderd honduras Honduras Hongaars homoniem in Tadzjieks Nederlands - Tadzjieks woordenboek. homoniem noun neuter + grammatica een woord dat hetzelfde wordt uitgesproken als een ander woord maar in betekenis verschilt

Homofoon - Wikikid

Homoniemen ** - CambiumNe

Maar de Van Dale 14 noemt een homofoon beslist een woord dat hetzelfde wordt gespeld, maar van een andere woordsoort is, zoals kan als zelfstandig naamwoord en kan als hulpwerkwoord. Onze Taal meent dat een homofoon een woord is dat hetzelfde klinkt, maar anders wordt gespeld, ijs versus eis. Van Dale rangschikt dit soort woorden onder homoniemen homofoon vertaling in die woordeboek is Afrikaans - Engels Glosbe, online woordeboek, gratis. Kyk na milions woorde en frases in alle tale Die bladsy is laas op 11 September 2018 om 01:45 bygewerk. Die teks is beskikbaar onder die lisensie Creative Commons Erkenning-Insgelyks Deel.Aanvullende voorwaardes kan moontlik ook van toepassing wees Homonym definition, a word pronounced the same as another but differing in meaning, whether spelled the same way or not, as heir and air; a homophone (def. 1). See more homoniem ó /hò:mo̽'ní:m/ (spraokkónde) e waord det 'tzelvendje oetgespraoke wuuert es 'n anger waord vanne zelvendje waordsaort meh waal e beteikenisversjil haet bank is 'n homoniem: doe kóns dao geldj haolen en doe kóns dao-op ligke. Aafbraeking. ho-mo-niem; Verwantje wäörd. antoniem, homofoon, synoniem; Verbugin

 • Staande lamp IKEA.
 • Vlaggen halfstok 24 december.
 • Verandering menstruatiecyclus.
 • Epizy c.
 • Betekenis driehoek spiritueel.
 • Natuurgeneeskunde opleiding Eindhoven.
 • Wat kan je inspireren.
 • Nature photography quotes.
 • Death Row Louisiana inmate list.
 • Regenboogslang 999 Games.
 • Feyenoord manchester united 1997.
 • Hey Ho Sneeuwwitje.
 • Nintendo mini roms download.
 • Curver Cars Ladekast.
 • Oma Jamie Oliver.
 • WOOOD kast.
 • Kleurplaten My Little Pony uitprinten.
 • Oorzaken milieuvervuiling.
 • Sint Vincentius school Nevele.
 • Tempex fundering.
 • Jezus staat op uit het graf.
 • Landschap Australië.
 • Arnold Schwarzenegger weight in prime.
 • Kraken van hexaan.
 • Confluence cloud plugin.
 • Harley Davidson V rod custom.
 • Hydrangea paniculata 'Kyushu.
 • Adventure Valley Durbuy.
 • Wat is conditie.
 • Auto industrie nederland.
 • APA in text citation 3 authors.
 • Chevrolet Captiva 7 persoons.
 • Lotusslachtoffer salaris.
 • Sponningmaat deurkozijn.
 • Kasteel van Versailles weetjes.
 • Globe Europe.
 • P r gvb kaart.
 • Anamnese formulier massage.
 • Led Zeppelin biography.
 • Camping Goorzicht plattegrond.
 • Citytrip Lille.